返回列表 回復 發帖
講懲教署嘅劇較少再加上係台慶劇應該唔錯呱,睇下點
www1.tvboxnow.com% c/ g# w9 x# L
係呀,監獄劇向來都好睇嘅。3 ^: n+ W8 A$ l6 G( K
噢,又令我想起經典美劇Prison Break,雖然《再戰明天》應該冇越獄嘅橋段,當年Prison Break熱播時mnb1123你可有追看?
( j2 e" K- I  U# s/ V3 ywww1.tvboxnow.com2951020
; \2 p3 D1 q+ ?6 G( h! Mtvb now,tvbnow,bttvb2951021www1.tvboxnow.com, I8 h/ L! {0 T! e2 j
2951022 ...tvb now,tvbnow,bttvb+ D* o0 ~* Q! O6 C0 `6 C
leekwoklam 發表於 2014-10-2 04:10 PM
www1.tvboxnow.com; x" W) @$ p! W8 ]$ e0 R5 }
冇啊,淨係睇過几集啫。記得好似5-6年前嘅事。當時几乎日日做足10個鐘,加上揸2個鐘頭車响來回交通上 ,返到屋企己散晒。好彩鬼佬公司每星期做五日,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' t' _( b" r! q4 p& F+ F- Q
超遇四十個鐘,每個鐘X1.5都几和味 希望《再戰明天》就算冇Prison Brea咁正但都唔好令人失望,期待著
嘩!睇你啲資料, 原來套劇咁多人架.. 有朱小姐都OK喎, 雖然佢演技仲嫩, 但佢有天然美, 唔似依家咁多膠人!www1.tvboxnow.com: M5 f7 ~: J& Q: _/ e4 L
大文細佬 發表於 2014-10-7 02:10 AM
. M8 M( }$ w! P5 X3 b. c) g
仲有心穎BB阿大佬
$ q* I1 w6 [0 I8 [tvb now,tvbnow,bttvb2954355
: B" L% t* h- {0 a1 y" c咁mnb1123兄唔會失望,心穎BB第一集就出場囉。
7 h% ?' S& u' z* M4 @+ Rleekwoklam 發表於 2014-10-7 01:03 PM
& _$ ?3 r* f$ }' U0 h係啊,不過劇中係一個完全冇主見嘅女仔, 暫時冇勿機會發揮,要再睇多幾集先
2951828 你戰佢戰,個個都在戰www1.tvboxnow.com4 M" H( y* r1 f5 D
* ]9 C) L: W0 P( S
14/10/214  「忘年戀」太多,削弱有趣劇情 [1/2]公仔箱論壇3 p! ?+ h% h" Z& V" E. h0 t
啱啱喺隔離話完《大藥坊》只係copy過往《茶是故鄉濃》系列成功嘅方程式但越睇越悶。5 k' E. _$ W, ^4 L5 L5 D" A
7 k" ~6 _; u* A2 W6 h
呢種感覺好快蔓延到《再戰明天》,唔係話本劇抄 ...tvb now,tvbnow,bttvb; }6 d: J% P4 p
leekwoklam 發表於 2014-9-29 01:37 PM
9 ^, O- _) E0 A; v/ B
企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順
監倉戲,環境太新淨,地方太乾淨,空氣又流通,自由自在有間房可以擺吓私人嘢,定時定候有人派飯,得閒可以睇吓書,照道理監房仲會有電視睇,獨立廁所,如果中五重讀生想搵個靜靜地的地方讀書,戲中的監獄係一個唔錯的選擇,唔 .... O' n0 |1 Q6 a: B+ y8 M
金田Sam 發表於 2014-10-15 02:51 AM
- ^! R, b. E0 b+ I& J7 }
金田兄一語道出呢套劇嘅`精彩'之處。我諗呢套劇應改名為:「忘年戀之一一畸戀明天」
5 T! }, U; h1 R$ m9 D% L/ C  K' f
2 x. D( f8 ?, y( Z$ c$ N* NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。話時話吖.. 心穎BB出場幾好笑TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 \% m% P1 m( |6 |, {7 S) F* a" L
大文細佬 發表於 2014-10-17 12:51 AM
. W6 _8 I9 L  j# \2 ABB拖住個行李喼論論盡盡、鳥烏龍龍出場都几搞笑同跨張 但我比較中意呢D搞笑輕松嘅劇
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) R4 W; a5 Z! ~: _0 }3 i8 J  m/ s
公仔箱論壇0 i7 x7 S: G; K9 [9 r, u# \0 H
唔知係咪《學是學非》train得多,心穎做啲開心搞笑情節幾好睇。
% e- o' P& x! @' UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2961768
; d( p) k0 f0 qleekwoklam 發表於 2014-10-17 03:50 PM
8 s/ n+ `( Y! }6 Xtvb now,tvbnow,bttvb肯定係《學是學非》train得多。記得四個是非精上森美、小儀嘅千奇百趣玩HIGH D做嘉賓搞到我笑到眼水都標埋

評分次數

• timmaxsing

3 {4 M2 \% \. `1 `# @
公仔箱論壇9 z( V2 n4 ~- Y& Y0 |% r3 V
我都好鍾意佢地四個女仔tvb now,tvbnow,bttvb0 r- o0 G& Z% I& u% H! c' C& ?
大文細佬 發表於 2014-10-21 12:27 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# ^' z' c2 F- j0 ]
睇第十集心穎被Q記罰完在雨中同哥哥文上升果段對話真係好感動,雖然仲有進步空間,對一個新人來講已非常之好,起碼感動到我
本帖最後由 mnb1123 於 2014-10-22 01:44 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb# ~/ U+ l  v% o4 G/ O
公仔箱論壇: a8 ^7 C* Y  q  u
  K* ]5 \1 A& Q4 v8 e( mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 O5 H- K; ^: L! S/ x. I
不過呢套劇開始好似無乜好講添.. 希望跟住會好啲喇... 老表好好笑呀
4 v' N' b2 v  u, p! a/ Ewww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-10-22 12:57 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* b: S1 h( f) s9 V5 o4 v
係阿,大佬.D人去晒睇飛虎2同老表hea,細嘅今日都淨係睇咗老表啫www1.tvboxnow.com7 ~5 V6 [1 l" z3 g. E5 h. G
/ d5 D, `: m1 X' |3 ]

3 _6 _6 u& S  y! `" x2 j! E咦.樓上個位大大用咗你個嘜頭.係唔係你個孖生兄弟?

評分次數

• timmaxsing

近排比較忙,有几集仲沒睇,看來呢個周末要追返晒