返回列表 回復 發帖
我反而覺得吳沚默(烏笄)犧牲真係大喇.. 佢都算靚女嚟架
公仔箱論壇: n- e+ g7 c! r: m( A

; q: q+ x) t4 f大佬,啱啱睇咗[今日VIP]訪問路芙.小寶同吳沚默.佢真係算靚女.雖然覺得有D瘦但係HK可能係完美
6 @, o& `% o5 v! \4 x, @0 B公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-10-28 05:33 AM
0 g8 u% }5 @8 t6 h
www1.tvboxnow.com1 \1 l; w" Q6 I. @. a3 r, g
mn bb我响網上睇佢啲資料, 原來佢之前拍咗都幾多劇架... 佢係大陸出生.. 但學演戲就响香港... 我諗佢已經成功咗十份一... 因為至少比我呢啲觀眾留意到佢吖.. 之後點就真係要睇佢有無真材實料喇
) c9 ~( H: o- }0 [) q$ I- |# gwww1.tvboxnow.com
! W; c- q' j  ]/ G講番套劇嘅內容吖... 點解萬二蚊响劇中角色係38歲.. 但朱咪咪到佢咁大年紀先至叫佢結婚架呢?? 過咗超齡產婦嘅年齡架喇喎.. 已經步入超高齡產婦喇... 係咪香港依家興架??.. 你覺唔覺美國啲人比較young生仔架呢?? 我啲同學嘅父母都好young... 我就打死都唔咁老嫁喇.. 最好26歲前生仔

評分次數

• timmaxsing

# w- k1 ~7 |3 G6 d. z公仔箱論壇
. @( x# n$ E! pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咁細佬你等睇呢一幕吖,阿梅上咗烏笄身嘛.公仔箱論壇' f7 w- i& P, t' v
4 F1 X+ E" e; b/ g# n2 Awww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-10-29 11:59 AM
+ H0 C, Y7 t: q4 T) lwww1.tvboxnow.com
7 |  y% n0 C5 z* r" t' z4 xwww1.tvboxnow.com就係睇到啲幅相.. 就笑到肚痛囉
萬聖節又見龍婆,時間啱啱好,哈......公仔箱論壇; A3 ^& \( E( k$ E* v$ o
呢場帶埋高音出場都好好笑。# H$ t( l5 x9 o7 @3 t9 D
細佬,mnb1123,金田Sam,有冇見到羅蘭姐個造型即刻又想參與吓啲party?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 \3 \7 }" i- v" S
tvb now,tvbnow,bttvb& L: d8 u8 N8 p. H- Y8 r7 W
公仔箱論壇5 k. |& O1 c6 _! r9 Z
2970260www1.tvboxnow.com2 N3 B$ ?' D6 H
leekwoklam 發表於 2014-10-29 12:35 PM
* E. J) ~. n" Pwww1.tvboxnow.com
& z8 N% a$ t! o公仔箱論壇一齊出街攞糖
www1.tvboxnow.com. x6 J* f2 X0 Q- f
冇錯有無真材實料係重要伹都要有好嘅劇本同編劇。講返萬二蚊劇中角色係38歲仲未嫁,呢D又係香港人嘅無奈。係人都想早結婚同知道生仔趁後生。但如令香港樓價貴.上車難.申請公屋排期長.大學生入息低.打工仔入息便低, ...
4 b# \5 Z3 S9 H9 Q" Qwww1.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-10-29 11:42 AM
: G5 p' {5 ]& Ytvb now,tvbnow,bttvb
9 ~5 U  d8 a7 Z( H: m唔係喎.. 我識嗰啲同學屋企都係中產架喎.. 有父母做生意... 打工嘅都係管理層.. 仲有個爸爸係醫生嚟架(我都唔明點解咁young, 可能仲讀繄醫已經結咗婚生仔).....個個都住大屋架.. 公仔箱論壇  Q! A: h7 k& _

; D1 u2 D# A6 f1 X4 s% y- q公仔箱論壇係架讀大學好貴.. 但出嚟做野先至還loan囉...有借有還上等人.. 我諗因為美國人覺得家庭最重要.. 睇下啲公司唔鼓勵啲人OT就知喇.. 家庭生活健康對於人生好重要.. 香港啲公司要學下喇...
( d$ u) e+ {8 b2 z& P) \. _+ O  [% u* G, j7 i! l4 L8 z" t% B( @- T/ D
所以呢.. 萬二蚊呢啲cases我真係好少見.. 有嘅.. 有一兩個中國人同學嘅父母年紀比較大啲..

評分次數

$ `3 x( q. g2 u' e公仔箱論壇好阿.好阿!大佬帶成班靚出街攞糖 或者來我屋企攞都得,年年都準备一大袋糖等人來Trick or treat3 e. w  K4 r% C% B8 j) F% q+ t1 B4 r
mnb1123 發表於 2014-10-30 11:22 AM
9 W- Z& a1 b& n) y9 e3 ?1 `* `公仔箱論壇3 ]) ?5 Q/ I- d* |) l
我同啲同學都一把年紀喇.. 但仲扮鬼扮馬出街攞糖架
一次過追番咁多集, 第八集勁好笑.. 全家會心微笑.. 但我就大笑咗.. 影射1200人提名委員會呀
我只希望齊靜雯而家同班骨妹同居後,唔會「溝淡亅咗呢隊「笑女組合」囉。
$ k2 g9 q8 C) n+ w* Q2971585TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 l" N+ H% x- C. i2 S$ q( @
1 c  W, O. w, {  v- n# E/ mtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-10-31 03:12 PM
* r% {' u1 K- Y7 R! F- m
0 U, ]# r3 L7 m% ~) T0 j
點溝淡法呀?? 係咪變咗中女組合呀??
《老表,你好Hea﹗》4/11「優」- 玩食字嘅優良典範 <---呢段我覺得最好笑係.. 無論林在野講乜..尤田都覺佢講緊自己同佢係一家人.. 肚都痛.. 順帶一提... 啲黑社會上教堂攞刀.. 居然同佔中不謀而合用嚟切榴槤架.. 祖藍勁!

評分次數

你地估下林雪會唔會嬴比賽吖喇?? 會唱邊首歌.. 同邊個合唱???
其實,對陳永業嘅認識係始於佢做港台DJ,嗰陣小弟仲係中學生,但己經好鍾意佢嗰把磁性聲音,佢播嗰啲懷舊金曲又好聽,我對啲老歌及前輩歌星嘅認識,好多都係來自佢嘅節目架咋,加上陳永業對啲樂壇前輩不單非常熟識, ...
* X) D7 q* l; e7 fwww1.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-11-6 12:55 PM
- ~; s4 o  I1 x9 @$ v/ PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- r8 J2 |2 P3 _, i; W' l! M
完全唔知呢個係乜人... 可能我無聽收音機喇... 你地估下到最後.. 會唔會高音tune番正佢把聲吖喇??
一次過聽蔣志光同韋綺姍、王菀之《唱真的漢子》、《城市儷人》、《相逢何必曾相識》,超級好感動。tvb now,tvbnow,bttvb2 K3 R* K8 D: n" h5 ?3 i

; |& C8 ^3 F& \% F6 U8 ]* P% `好巧妙成就三人(實則二人)同台合唱,我番睇咗一次。www1.tvboxnow.com: c* Z- f6 a. P5 s2 T7 L2 ]% G5 h

* [* A1 e  @- h% owww1.tvboxnow.com不過大文細佬同較後生嘅網友唔知有冇咁大共鳴呢?
: V4 s1 L* T' v' s0 h* k% U; ], Gtvb now,tvbnow,bttvbwww1.tvboxnow.com+ x/ s( G1 i# Y" G3 \
. F7 ?$ X- v# W/ X9 t  _5 J* tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 ...tvb now,tvbnow,bttvb4 Q9 R+ ~+ r0 {/ w" C
leekwoklam 發表於 2014-11-6 01:24 PM
2 D3 @: i( @) F5 B
$ \- R$ [  |. }* x5 O' Q3 \* B3 T
講真就係因為睇完呢集.... 即刻上youtube睇呢個mv... melody都ok呀.. 但舊咗少少.. 啲歌詞比較直接唔似依家啲新歌咁.. 講咗一大輪要人自己會意... 都未必真係捉到真嘅意思.. 咁比較法.. 我鍾意以前啲墳詞人嘅作風多啲...  公仔箱論壇9 t( V4 z# l6 c) L: E' V- }) b( k1 \
& @; m2 ?1 l( K0 n) z* J: j( B( B
講到歌唱比賽完之後.. 高音反殯儀館返工呢段.. 真係全屋笑聲呀... 殯儀館開生日party
6 E6 v" b/ ?; n) b; z/ d+ k

& v9 c& H+ |$ ]/ u陳永業做港台DJ嘅時間唔算好長,離開電台之後就做配音,係入咗TVB先活躍啲幕前之嘛。
- d' a. G' I5 \- h0 C; _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* _  d, F: v% v公仔箱論壇Tune番把聲呀?啊,編劇真係有可能再玩佢把聲,係我一定會玩,又或者係玩佢以前比人笑嗰啲金句。 ...% N% K6 e+ C% T3 S
leekwoklam 發表於 2014-11-7 11:58 AM
" B3 ?, r! z: D2 x# ltvb now,tvbnow,bttvb
; g; y- y- G; `www1.tvboxnow.com佢响套劇唱歌五音不全架嘛.. 我諗高音會tune番啱佢把聲.. 最後真係做咗歌星萬人迷
補番啲好笑劇照,再笑過。1 o1 V+ S; e5 W( L8 |" L
2976570戲謔《叛逃》
* E4 g- J7 s% b9 Rwww1.tvboxnow.com; q( N3 W9 x! C: j6 X( ^$ Y
2976573戲謔《食為奴》
/ [0 k' s% y2 |4 ^1 x0 H1 M" }( A公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb7 ]" @6 ~% I; w' E. o
2976572戲謔死7次: h9 G9 b, J5 ~# a. f, o
/ v1 x/ D( U( [( P
leekwoklam 發表於 2014-11-8 01:05 PM
# m: x$ m& W8 `- o6 B
% P0 k3 C3 V: R5 }$ \2 a  A6 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢兩集無高音嗰集咁好睇咁好笑lu
王祖藍知人善用,會鼓勵同劇的其他人做佢地會做得更好的方式,www1.tvboxnow.com$ R' W( \1 Z7 W' B+ G
鼓勵張繼聰勇敢面對被稱為[軟飯王]呢個稱呼,. \6 T7 p4 k  a, |  H9 f) o: ?3 r/ h
鼓勵王宛之你其實同全知賢都係女人,佢做到妳都做到,
0 f( a9 |3 ]: h% @0 g2 jwww1.tvboxnow.com鼓勵蔣志光,別埋沒你本來的唱歌才能,今次請破例一次,好 ...
; n; d3 n9 X! V+ A8 M8 c5 }金田Sam 發表於 2014-11-8 06:47 PM
www1.tvboxnow.com1 q; t, @" E# {" G3 ]) j" ~) G/ T
3 ^5 H2 S$ l7 ?
你都好深入下喎..... 但你又知祖藍咁同呢班人講嘅???