返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? www1.tvboxnow.com& m- V' @  \# a. z, t, V$ N4 i
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?+ p! Z. U3 G9 X$ d% ~' u4 E) l* ^
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? tvb now,tvbnow,bttvb6 M) s' w3 C& d% D8 H0 B/ U; ^
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?" X% K7 J+ N3 Z) d  K( v$ Z& x) P4 m
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...公仔箱論壇' \' _& @" i4 w
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??公仔箱論壇0 @( M+ C/ v/ H" O
最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? tvb now,tvbnow,bttvb2 R2 Q. F, U' J2 d: k0 }2 j
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
$ F  g3 w/ |- b公仔箱論壇其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
" Y: L# M" z' R/ ?5 V; F1 H+ h, M大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& V" E6 v" _& l9 h1 d4 w. K# M
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
% m. Y- I3 I' z& d8 t2 X6 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 P* R( e) g/ |, G+ @+ Q6 y
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),www1.tvboxnow.com  o) X8 A) o/ z% Z; ]6 B
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下
% O. ]7 O% x2 P. W/ ptvb now,tvbnow,bttvb反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...
/ C- U0 t1 ?- s2 Etimmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
0 F, Y6 |2 E9 p2 ~www1.tvboxnow.com
& @. g9 e" u# v. W& _0 stvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇% {$ n; O6 d: g9 @* ]
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!公仔箱論壇9 S; w9 M6 Q1 Q2 L, v' @
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
8 q5 `" f7 O. K  m公仔箱論壇大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧www1.tvboxnow.com. {+ ?0 P( Y4 p

- q) Z7 T/ o7 i  Lwww1.tvboxnow.com《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
' }3 \& B, ^3 r/ D) _$ U2 utvb now,tvbnow,bttvb一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...& x( ]$ t3 T( V& B/ l9 M" F
mnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
/ J' J: y7 ~) \9 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
) v- }1 d) Z* I- B7 e" H公仔箱論壇
" M$ v% M1 N, r6 _2 K( c我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
5 Y9 h( W& |& q" _公仔箱論壇mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇公仔箱論壇, O) N( N# z1 s2 ~* A# Y+ e
www1.tvboxnow.com% ]7 N0 p8 }  R2 [
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!tvb now,tvbnow,bttvb2 q% c. p  G5 h# ?
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
/ X5 _( Q$ ^1 e) c3 dwww1.tvboxnow.com  L# n$ Q- E0 T3 V' ]; T3 W* L3 Q" t
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?( O' w" ?/ T; S7 O0 C3 X2 q
: |' F; q7 X+ w+ p0 N4 _5 L* b
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,7 s& f# e" ^* Z7 h, z% \! j
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇公仔箱論壇/ O, v% t# |* l" c! R
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
tvb now,tvbnow,bttvb# A* D. w  V+ [6 Q  P' i

8 c4 k6 J: Y3 n! m2 @1 ftvb now,tvbnow,bttvb大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?1 _; r7 Q+ E$ }6 Y
tvb now,tvbnow,bttvb2 P$ I% Y; f8 |" H5 c9 {0 z
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
! s) f3 h5 ~8 i) c  M2 m0 \+ B% f% uwww1.tvboxnow.com有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...
# ?; r% V) d& R5 S$ q% @tvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 R! U. j& e: N

( ^7 S( d2 J( `  L讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
  z" B( w# R3 I* F# C! _# w0 \9 e公仔箱論壇公仔箱論壇* z2 d: H6 {6 t/ h8 C/ \
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開tvb now,tvbnow,bttvb+ G* P' H! j- M. g( p
tvb now,tvbnow,bttvb9 F% ~. |- D' c/ p
使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 V& a7 R9 A; N9 t' v

3 Q8 r6 o# Y" \$ m9 i0 X) U  HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急2 \$ I+ U" Q( D" b) s* D8 b4 M) Z

4 \. m0 L; R6 X- k# e; P  q$ W公仔箱論壇e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...公仔箱論壇: [. N3 C$ m3 W6 s/ t+ z9 h
大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
www1.tvboxnow.com8 v! c1 }; V: K; Z
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ z, [; A7 A" J' T3 w3 m
公仔箱論壇$ v& e1 a' J+ I* M( ~
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。
* R, W4 l% d7 T" H 两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
: [4 l" C" e) s4 O! [版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
; {) c2 F. }7 F嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...www1.tvboxnow.com) S, o( n; s3 q. ]- y1 R% ^1 R
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
" P' D" J+ i) Q" w" a公仔箱論壇任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?tvb now,tvbnow,bttvb; N* f7 l) |7 ^/ l9 t
原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯