返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? www1.tvboxnow.com, ~0 v: b& L4 ^+ i% H
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
1 [. l* p) o5 W# Q( o4 [2 X& JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
& G9 g& S3 m% tTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
. c) \9 H0 N; k; \4 O0 Gwww1.tvboxnow.com其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
5 E4 o- P8 {. v# T大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' O- Y0 V" J: Z' O
最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
' g* i4 z/ Q. {: K& b6 t7 i公仔箱論壇TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
0 V* B  X: {* w( yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...0 y4 e4 Y8 g; K, Q9 }" K
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
8 \3 M( W% m% ~" X  Qtvb now,tvbnow,bttvb大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
1 C5 `* w1 U' c4 A( t) ?
& K  C4 m2 Y$ n8 o1 S# C/ V《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 R) p% g- V! u; B( k, B) u
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  i, e9 D2 S7 V! z+ j0 ?1 H
反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...
7 M$ a. n' }; L2 I8 y0 N. QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
+ E6 T4 H( L7 |  @# A

6 u4 c9 X+ _; F" s/ l5 k- B0 D公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb; ^8 l; q2 g5 m1 A4 u& f
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
/ I$ W% n8 L3 @! L7 d* i  p- G嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
) i$ a% D( m1 ?8 g大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧! }1 w: S$ K, q* E% j7 l6 d
/ C# g) y# v# c3 a$ p& P
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" j  ]  a- {8 j4 [! ?
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...9 ]5 A. F2 v8 x6 T* U
mnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
9 J' L+ ^+ O; s- ~. x, h) Y4 pmbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇3 F& t& i* s4 O+ i% q! {$ c0 Q

; l3 X6 R5 \0 h: Swww1.tvboxnow.com我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
" ]- N; m$ F, l8 W) q+ \; j! EmbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇www1.tvboxnow.com8 i% d/ r1 S+ `9 t3 Y/ V
tvb now,tvbnow,bttvb* `2 M( W9 d/ Q6 r6 G- h
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
# Z' p8 I  d5 T7 t  O, d' o; }6 fwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
% S- f/ n+ H* q0 [5 _- Q; t
. T9 G0 ?1 E4 E% r: XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?公仔箱論壇4 K, y% h2 }3 {+ l

; [2 m! W) H8 U% A" |7 N呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
2 L( E; v6 P3 p7 C( [2 L4 C2 }有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇
% Y' k: _' r/ p  K- i; u公仔箱論壇睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 @8 v! _5 G8 |+ F
公仔箱論壇' \) x! E; v( j$ R
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?
8 R8 p0 h4 Z1 \( x; ^tvb now,tvbnow,bttvb% s( E& d3 n8 X8 b8 [: S
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
! q' T* D6 A0 }8 _tvb now,tvbnow,bttvb有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...
7 |/ Y, l' [9 c0 H3 e' P# pmnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
6 B( N$ @$ `$ h5 C5 v+ l( [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 g, `( D0 i. s; w4 b. a; l" U
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
/ w9 F# j. T; F' h$ ctvb now,tvbnow,bttvb
9 T9 |: E+ i$ A  T& q3 Se+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! `' y5 H# ^8 f2 y/ M

/ _* m4 {( U# l0 N5 h# L2 e8 w公仔箱論壇使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
; \2 F& l7 W9 e' E. K& }
8 V* T$ Y+ h( [1 }- F0 x* k: b
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急公仔箱論壇- o) n" l- J( A5 g+ p5 G
公仔箱論壇/ d8 Z8 h' ]4 h  u$ j" M0 i: J
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...
1 @1 \* f: v, d  n( k9 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
9 u7 H& r: f/ z1 S, Y. F, OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 tvb now,tvbnow,bttvb6 e' |2 F. f# E0 `

4 H+ k& V; q+ J+ j6 k# Y8 Y% wtvb now,tvbnow,bttvb呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。www1.tvboxnow.com2 z) @8 U+ X. l& b
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
+ s8 b% R/ [4 s2 `1 ?- ~版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
& |3 M) U2 \1 X  Z1 G$ H嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...
  h' a# O7 Z0 A大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
4 z: ^% L$ L% R: t7 q
任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?* h/ ~2 m8 U$ D! B  s
原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯