返回列表 回復 發帖
電油車點解入油渣呢?
搞到要拖車
之後還要清油缸,通油路,換電油油格

車主極擔心會整壞引擎,我答他無需擔心,架車都著唔到,唔會整野的
diesel後by mistake
沙糖係整蠱喎
不過我都整過一架比人落左沙糖,不過就無換噴咀,因為個車主見到油缸對落地下有好多沙糖,唔知點解佢咁醒睇到都唔知佢係唔係之前同人頂過頸
救命
生意難撈
有個阿伯走入黎話架車兩邊大燈唔著
佢自已檢查過所有保險絲都無事
問我可唔可以幫佢檢查一下
我問佢:咁你有無睇過兩個燈膽有無事先
佢鬼咁大聲講:有乜理由兩邊一齊燒燈膽先
咁你咁大聲講我又唔會衝撞你嘅
咁咪揸架車入去幫佢睇下囉
一拆個燈膽出黎一睇
佢自已都話真係燒左燈膽喎
好快咁話唔該晒,我自已換得啦
想走喎
唔係呱,咪走,唔該比檢查費,一下就幫襯換個燈膽
換燈膽就工連料$15或者比檢查費半個鐘,你自已選擇,結果死死氣換晒兩邊

嘩!你唔係咁大聲咁寸講野我都由得你走,等你寸得咁過引,賺你幾蚊都幾過引
嘩!放狗好D喎
2月26先換雪呔落架車會唔會太遲呀?
真係要比個冠軍獎個客:onion21:
下個月已經可以換返四季呔啦
邊個洲?
592# Aenergy 嘩!阿sir,唔係爛車喎
差D唔記得開估...
就係小弟嘅 second car

Aenergy 發表於 2010-3-15 07:52 AM
跟本就無可能估到所以我放棄左

今日比條阿伯吹漲
阿伯已經成年幾無出現過,今日突然出現
佢話架車唔見偈油,但係波箱油就多左,佢問我佢架車發生左乜野問題?
我R晒頭,之後答佢:這是無可能的,偈油同波箱油係無地方可以通過去
佢跟著話我揸左車三十幾年,有乜唔知
我都唔知邊到黎嘅火,馬上答佢:我整左三十幾年車喇,咁都唔識?不如去鬥本啦。
真係想一腳申佢出門口
佢仲話同幾個整車佬講過,無人信佢
在行家口中得知有另外一個行家爆出大笑話
話說他給一架C仔換自動波箱油
換完之後架車行唔到,一點反應也沒有,四圍叫救命
後來我個行家幫佢睇下,原來個波箱裡面跟本無波箱油
果條友仔話無理由,明明入左
原來條友仔從抽偈油的管道入左去機器裡面
到頭來連偈油都要換埋
換呔換到手軟
605# carwing

如果波箱冇油走去入D波...
咁搞法對个波箱會有咩影響架???
Aenergy 發表於 2010-4-26 08:18 AM
短時間加低轉數的話應該無事
Hi Carwing: I am a certified Air-Care and Auto- technician in Vancouver. My sister live in London, Toronto. unfortunately she cannot find a good car shop there. recentlly a small problem bring the car ...
elixir666 發表於 2010-4-30 06:15 AM
好遠下喎,我在Toronto scarbough area,出一出黎要2個鐘,點搞
今日跟架mdx冷氣真玩野
話說個客係香港電燈公司做過,對電非常熟識
入黎就同我話架車燒fuse,換過幾次,可能係冷氣泵極力了線圈有問題,雪種喉裡面有壓力,依加我換埋條新fuse都唔得,總之現在就係有電壓無電流
好啦,咁咪跟下囉
取出relay睇下4條線插乜料先
一睇之下,發現relay去冷氣泵的線路有問題
馬上睇下,經過一輪戰鬥之後,E!真係有事,原來條線斷左,小事姐,駁返咪無事囉
駁完試下,E!點解唔行?再睇下無電到
無理由,左睇有睇,唉!原來個客話果條新fuse燒左
真玩野,又換過條,都係小事
點知換完之後都係唔行
PK喇!玩乜?
無計,死死氣走去print張線路圖睇下
睇黎睇去都無乜問題搵到
心諗唔通個壓力有問題
駁部雪種錶睇下壓力都唔小得喇
點知原來只有20幾個psi
咁又點著到呢?
抽完真空,加油加雪種,著車開冷氣
嘩!好Q凍
哈哈哈~是你疏忽了没有看gas表。。。
Evolution(IX) 發表於 2010-5-6 11:12 AM
個泵開始時都無電到不能著,咁個錶又點會有野睇呢何況個車主話睇過個泵是有壓力的
嘆句:天意弄人啦