返回列表 回復 發帖
他有一個體諒的伴侶
及找到與志趣合而為一的工作,真是太幸福了!!!
tyt1000 發表於 2020-4-19 11:26 PM
謝謝你!!!
  各位水區老友記 大家好!! Grace因為我先生又有條件較好薪酬較高(也較合他志趣)的新工作Offer,前天決定接受新工作!!!

我昨天一覺醒來,他告知我要開始裝箱再搬家啦!!!h ...
gracechanstuart 發表於 2020-4-19 10:57 PM
你不覺得搬得太密咗D嗎
條骨都無佐lu
呢啲時候,大陸就方便好多,你噏得出嘅基本上都可以送到你門口,我試過叫打邊鑪外賣,連爐連煲連工具,仲幫你舖埋檯,食完叫佢嚟執返啲嘢走,連垃圾都幫你處理埋,我相信係得大陸先得!
日用品都一樣,超市直接送到 ...
perfectman 發表於 2020-4-11 01:16 PM
大部分人都有車,外出注意社交距離,喺呢區仍算安全!!!
所以佢......
美國疫情】傳特朗普擔心連任受影響 要求5月1日前重啟經濟活動

free2penny 發表於 2020-4-11 02:32 PM
一個只為自己政治前途打算的總統,希望多D人睇清佢既真面目!!!
現在呢處日日出街
free2penny 發表於 2020-4-11 02:34 PM
香港地小人多,好難保持社交距離!!!
聽聞 N95口罩, 禁出口
free2penny 發表於 2020-4-11 02:36 PM
禁售與非醫護!!!
想問幾時先有貨呀
free2penny 發表於 2020-4-11 02:36 PM
唔知!!!
美國唔可以外賣送貨嗎
free2penny 發表於 2020-4-11 02:46 PM
通常只有人口集中較大城市快餐(通常係Pizza)先會做外送,美國地方大,外賣唔容易做!!!

又因為大家都有車,有呢種服務都未必有人要!!!
好似都有架,不过外国人工高,估计甘样送外卖价格应该几贵下
lhy92725 發表於 2020-4-11 03:07 PM
唔單止係人工高問題,地方大,order 個餐,可能兩個鐘先送到,邊會有人要呢D服務!!!
节俭
4461 發表於 2020-4-11 03:31 PM
是的,我一向很節儉!!!
洪金宝 有部戏叫 鬼打鬼
4461 發表於 2020-4-11 03:32 PM
沒看過!!!
美國成全球首個單日錄得2千宗死亡病例國家

一日死兩千人,真係好恐怖!

perfectman 發表於 2020-4-11 07:32 PM
醫護每天都走在鬼門關前面!!!
【新冠肺炎】美國病歿人數破2萬 史上首次全國進入災難狀態

grace 姐
free2penny 發表於 2020-4-12 08:42 AM
Grace 仲未病!!!