返回列表 回復 發帖
* \; N5 N- ], t- b

" q7 l- X, }: V4 l7 n! l公仔箱論壇但係好似奸架喎
3 F9 v! @# x9 u/ jwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-11-8 02:18 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( C. g! L% j% y% W& J: E1 F: a
仲係會大肚嘅情婦添- R* s+ ?/ F+ @. e
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-8 11:52 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb, z% e( v/ s- ^, q' A" h5 e/ s

0 n  B/ }$ g* Z4 Q. k8 V- ~tvb now,tvbnow,bttvb
1 ]3 \, G% U" [* ttvb now,tvbnow,bttvb
* M* M# b+ Z( r' zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哦.. 原來做我阿哥嗰行
! _1 E3 d5 t8 }. W5 H6 {0 E- @www1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-11-8 02:19 AM
. x. P# S% K& s& R+ P7 k7 B9 \& V# K咦,咁你哥哥係咪又係同小田一樣係練武嘅IT人呢?
5 v% S! _9 q2 [8 l; Q$ F: Qtvb now,tvbnow,bttvb我開玩笑咋,你唔駛啋我。

. ?+ o: n- W; S" }6 l+ L
; M1 V7 ^6 i8 D% _' ?1 f  }
. U4 r! w- o. K- m1 ^7 w4 d* b公仔箱論壇小明同小田啲比拼麻麻哋好睇,唉,都預咗
+ ^$ q7 L% r7 L6 V5 C公仔箱論壇+ L$ `# s/ `! J' d9 ~1 Q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, s( ^% m' X+ N4 N

4 Q' D3 _# z9 Z8 G, ]* f當然唔係喇.... 我阿哥最叻咪跑下步
+ J3 ~$ I5 U! G+ _公仔箱論壇' F- P0 n1 n$ a
話時話吖.. 我响網上睇啲八卦新聞.. 話呢套劇個個男演員都係都manager頭喎... 其實使徒行者峰哥咪又係.. 都manager咁樣衰都咁多人學架呢?? 係都學李敏 ...公仔箱論壇- K# R2 ]9 e  L  X# _
大文細佬 發表於 2014-11-9 09:50 AM
% M& q6 e4 x2 v3 N- Y
2 n8 q9 s) M) ]4 g: g1 F" xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬你真知我心意,我正係想講祥仔個髮型。
( T6 _' v: U( _# [  T* Zwww1.tvboxnow.com
/ H2 x4 I: q$ X/ ?5 u% \1 h* a公仔箱論壇www1.tvboxnow.com1 P1 S( C: M/ B1 f& n' m! @
+ d. p. d' t$ J' C* z6 g# b  w
唔係話佢唔好睇,而係呢個都Manager髮型,比我覺得佢想藉此而拉近同其他身邊後生仔女角色年齡層嘅差距,但效果當然係麻麻嗰隻啦。tvb now,tvbnow,bttvb, d  S  R& G( [# Y: w
www1.tvboxnow.com0 [' q% @$ n2 i% ~  Z3 H
tvb now,tvbnow,bttvb: X8 E& V* M5 ^) d
* Y& g5 O# i( x) \, mtvb now,tvbnow,bttvb
, Z8 d/ G. f( C8 D7 W, V+ ]. \- n角色的命與運(延續篇)3 S+ m4 d& l) ?4 h
! P& u* ]5 ~- ^3 N' q  N) ]# }

, w$ U- \& R1 {3 U0 Z# @tvb now,tvbnow,bttvb$ K6 Z! w7 z5 U4 `2 b6 T
黎耀祥攞三次視帝獎無錯係實至名歸,但《巾幗梟雄 》嘅柴九、《巾幗梟雄之義海豪情 》嘅劉醒、《大太監 》  嘅李連英之中,我只係鍾意柴九,後兩者都係具有「攞獎命格」嘅角色而已。意思係話祥仔喺數年間大熱,除咗佢累積嘅多年功力遇到一個適當嘅爆發點,得到全世界認同之外,仲有運氣因素存在,好多演員都有所謂嘅「十年大運」(好運啲嘅甚至會有兩次「十年大運」(例如阿佘),祥仔嘅大運相信有排未完嘅),最佳男(女)主角獎每年得嗰一個,總括:「行正運而具一定戲底者自會撞上,行唔正運但具更佳戲底者則被吹漲」。+ k! k2 g. {) D# B% q

8 _# n0 |# `" C/ ~- k# T《神探高倫布 》嘅高倫布(/高大喜)同《法外風雲 》嘅余英偉兩個角色都無人buy,兩個角色都係條「命」唔好亦無攞獎「運」嘅代表。寫高倫布嘅編劇本身同高倫布都非常「失運」,否則點會寫得出咁嘅角色角色精神分裂睇到觀衆都精神分裂,最奇嘅係金牌監制李添勝為套劇申辯點知「越兜越衰」,幾許觀眾想掟爛電視機泄憤,而本劇亦係小弟罕有睇到放棄嘅劇集,其大結局都係過咗期幾週至睇番,而家諗落仲心有餘悸
0 ^7 c9 i) B  K
9 C6 x' i5 W' \+ c6 Uwww1.tvboxnow.com
, I( p% g. m! I2 L而黎耀祥運氧亦似乎喺《神探高倫布 》之後略有回落之勢,《巾幗梟雄之諜血長天》演雙重角色「鈴木一雄/江尚紅」以為又實食無黐牙,點知劇集竟成倉底貨重見天日遙遙無期,去年台慶劇《法外風雲 》嘅余英偉都係角色條「命」有問題,祥仔空有出色演技都救唔到余英偉。角色喺出世(即編劇創作)時,已經生壞咗條命,余英偉平時做大狀就英明神武,喺感情路上則苑如儍佬,編劇想設計角色為"有莊又有諧",點知結果係"兩邊都死晒"。有「命」主演台慶劇但冇「運」冧圧做視帝,今次無得寃因為角色先天唔健全,絕唔關祥仔演技嘅事。

1 z) e& ]" b9 l- \' Dwww1.tvboxnow.com

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-12 12:19 PM 編輯 www1.tvboxnow.com& S9 B# S& v8 Z, J

# {4 c5 ], w, C: N3 }/ x/ D4 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
www1.tvboxnow.com! l  T% l8 {) e, e" U! ]: Q

# K$ T; F) i/ Z4 _其實個個都唔襯唔好睇.. 個人覺得呢個髮型好傻仔... 就算星星嗰個都manger都似傻仔.. 呢個髮型只係得李敏鎬carry到... 完全係因為佢比較適合留海.. 李敏鎬唔係咁襯無留海嘅髮型. ...
+ c$ O) B0 A; b3 t$ @公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-11-12 02:54 AM
% ^: Z+ m2 t8 Y9 z1 ?9 d2 `. kwww1.tvboxnow.comwww1.tvboxnow.com9 _# g. ?- p" U; _0 A
要蔣元好似李敏鎬個頭咁正又係難啲嘅。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ y/ m& x! x! H' v( R( u5 I
公仔箱論壇4 G1 h  g0 H8 h* ^& f# [: m0 r3 x
哈,細佬,上兩個星期先睇完《繼承者們》,我真係有啲out。7 @) D2 K/ M  \8 f
! c' o, Y6 E1 d5 b# D4 x
公仔箱論壇1 q8 p" ^) n, y- s, l
公仔箱論壇7 g" w3 t/ c! A0 b

; _- Y* H$ o- Q: _4 w/ u6 [$ g" rwww1.tvboxnow.com就算李敏鎬咁靚仔, 我好love佢.. 但都唔覺繼承者們好睇... 同星星一樣一般... 我係以劇論劇...
- I, f; C. b# _1 s1 }8 q; h, W5 V# o* c$ d( a5 s; j
其實呢套名門暗戰我只係睇咗第一集.. 呢集比我覺得定欣好正... 但最近多咗啲功課做.. 只可以花少少時間睇劇. .... ]" j- P# N0 V. F. l! j
大文細佬 發表於 2014-11-13 01:40 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 b* q3 P: O5 z; y8 F: B

1 K* C7 l3 L6 `5 S3 P. f7 Xwww1.tvboxnow.com《繼承者們》睇咗唔夠5集已呻笨,全間學校同學生都唔正常咁嘅。www1.tvboxnow.com* m& L) X6 g9 n- U
www1.tvboxnow.com' m6 W* I5 ~7 x* t
《名門暗戰》唔啱你睇架啦細佬,連我呢啲老餅都只係hea住睇咋,搞掂啲功課先啦。
5 I7 b2 I* Z* |3 t9 D5 c* Ktvb now,tvbnow,bttvbwww1.tvboxnow.com3 Z) {! o: g# |4 n1 G" g
遲啲時間鬆動啲記住睇
Doctor X 3,包冇失望。
/ B4 i) s) e7 n公仔箱論壇4 V* l- I4 K- P2 X5 P& _
呢套.....無咩點留意,因為胡定欣髮型麻麻地開胃....
: s* ?' T/ z0 P) ctvb now,tvbnow,bttvb同劇中起用好多新面孔的女演員...公仔箱論壇5 q5 v% }& _; B% ]4 l
宜家唯有驚嘆做乜唔出世遲20年...公仔箱論壇' g2 ?* T) A. F' P+ @
呢啲女仔以前識十幾個先遇到一個,
. \1 H  O( I. d! }8 ?1 F! etvb now,tvbnow,bttvb晌街上睇的亦係咁,100個女仔行過,* F; U9 i! }, T$ O
最多四五個有呢類質素... ...1 L& e, ~  g3 y4 E
金田Sam 發表於 2014-11-13 01:46 AM
公仔箱論壇/ w5 Z) `+ [. ~0 j

+ Y. \# s4 C5 m$ l2 n0 Qtvb now,tvbnow,bttvb唔睇定欣不如轉睇兩位港姐啦,雖然陳凱琳同蔡思貝都係初哥,但睇得出二姝演出都好有心機。
7 n% Y/ R5 X3 m" h' \不過
陳凱琳對美目真係好大,有時好似想跌出嚟咁....tvb now,tvbnow,bttvb( k% p- f, ^3 v0 z+ o, |
4 Z7 [2 ?; Z7 k8 \& a9 k2 q
www1.tvboxnow.com% M9 Z0 D2 E' m* K! t- L4 [
# a& i0 O' X- q, }+ m! e$ l. Y: _
順便多謝J神版主評分。& }( a5 k# Q* M+ w

$ a) I" w# F0 B6 o! `
陳凱琳眼大,但某啲角度睇唔夠神采,仲有少少唔似地球人。
. d" p3 v7 z8 d9 r0 `1 k# F) w公仔箱論壇- h! R3 }1 r3 q, T; v: O% r: g) ]: F
公仔箱論壇, K( i; [- k8 Z* w
6 T# |" G( H8 O2 f8 z% g- f
唔似地球人...
9 ~: t% r' N2 ~, pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-11-14 02:02 AM
* @) U# Y& `1 @
即係呢隻囉。
& T. p/ x1 C" T' `6 a+ T. k5 gwww1.tvboxnow.com
3 V9 a9 y8 G4 p  ~4 S2 j8 ^
6 [4 O  R: ?. Qtvb now,tvbnow,bttvb唉~~陳凱琳啲粉絲唔好鬧我呀,我知錯架啦。
; Z" P+ R9 B4 k. {' g公仔箱論壇我讚番佢喺本劇幾有心機演譯蔣勵吖,真心架。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-15 11:18 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb+ d" w, Y: ?  P
tvb now,tvbnow,bttvb0 Z% c% y6 e2 n1 q; A' I
/ {  L" q( j9 |: w1 _/ q3 H' z! `公仔箱論壇4 h# P; ]8 z2 O' H
幾似... 又唔可以話佢唔靚.. 但就係覺得怪怪地
, O- y( M8 _: z* k+ I& |公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-11-15 01:22 AM
www1.tvboxnow.com8 V% j. l1 g: H& P3 J/ ^3 l
! p  R: W: J* u
係呢。tvb now,tvbnow,bttvb9 j+ f8 G5 e. L* E7 ]; V
啲港姐每隔幾屆都會出一個半個靚得嚟怪怪嘅嘅佳麗。

) U. u' T7 y7 ^6 S' W8 U, q8 J1 o; ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇; l9 `" {2 G% G
細佬同大家按圖索驥吖。
2 P2 \9 T; }' @  p
www1.tvboxnow.com$ e' |5 o( G6 s8 e
又見番冼灝英師傅(原來咁快同HKTV約滿)。
www1.tvboxnow.com# j! ^) j# L; n' s9 x7 u
似泰國明星吖?我覺得似印度佳麗喎。
www1.tvboxnow.com# N7 b) A- k+ T8 `! [
蔣元身邊啲角色反而仲吸引,希望花拉同高興陪伴重新奮鬥嘅蔣元能帶起高潮位啦。
( w0 F& Y% L" R7 w公仔箱論壇因為10集過去咯,但真係未有太多高潮戲比我哋追........
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-18 12:38 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) F3 P# N, \8 t3 E& Y6 x: c

1 }+ A: b% R$ ^8 d3 q$ Zwww1.tvboxnow.com
1 ~) G6 k) ^, k4 I  d6 M' Ltvb now,tvbnow,bttvb6 h( C; e- X2 k9 M& m5 @8 u* N
你唔post啲相出嚟都唔知以前啲女仔化妝咁唔掂... 同埋啲港姐冠軍都唔係個個得架喎公仔箱論壇7 o$ ~8 L$ I. }
大文細佬 發表於 2014-11-16 05:57 AM
3 [; \* j/ m7 m) n
有啲真係「騎厘」到呢.....tvb now,tvbnow,bttvb7 I. u7 U: J- q" Q

1 h' L: V7 r1 s& ^9 itvb now,tvbnow,bttvb今年個三位都唔知點形容。
9 G" y  x" k6 d" E$ U4 E" J( mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。寫出嚟又驚hurt到三個女仔,唉.......
一字記之曰:「
& U/ i6 g; E8 o( M6 Gwww1.tvboxnow.com
! t1 B$ ?# j9 }% Q# C8 _
眼係女仔靈魂之窗,正所為電死人 。近呢两集陳凱琳出鏡多咗,越睇越似lee sir pos响51樓嘅印度妹。3 _& d8 j2 m1 l9 d! f3 `
hea睇咗十集,原來都係叙幕,随着老咪回港一場名門暗戰先正式開幕 ...公仔箱論壇; K3 A2 R. `* J/ \! T
mnb1123 發表於 2014-11-18 12:31 PM
tvb now,tvbnow,bttvb* V: M# h) q; j" W- w
係呀,由第11集開始追都冇損失。