返回列表 回復 發帖
睇木蚤真係似睇"化骨龍"模仿大賽
# B: u$ r$ L( r( w0 l7 q" @2 P' vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Heister 發表於 2014-9-24 06:43 PM
8 b- G! ]$ E) @9 p5 q' J係哩,我都話佢明抄架啦。
www1.tvboxnow.com! w5 Y8 I* ^/ M- \. }) }1 l

& V3 h+ M% j% e: d; G公仔箱論壇嘩.. 你揾到佢咁多資料
' U) u0 g7 D2 w. Q. B8 y* E大文細佬 發表於 2014-9-26 01:14 AM
' ]1 s; p  p6 V7 XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。用來致敬吖嘛,所以都認真search過嘅。
3 H' X7 M* `8 nwww1.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb) @) Y' d6 P/ N/ f
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
* T0 x. [$ d( ?! e9 ^" ?) p* _tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-27 01:18 AM
www1.tvboxnow.com" L, ^, X" Y0 a( I
歡喜哥想幫爆seed瞞過Amy而自隊一槍咁就瓜咗咯,仲有啲所謂密碼都係非常求其,不過算啦,唔死都死咗咯。
www1.tvboxnow.com  F9 r' X; u$ f( Z* M) B
可能編劇意識到故事很快結束, 開始馬虎起來...
- U3 F( \8 J' W9 Z: r/ u( b0 J  DPedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:01 AM
3 {  W8 @& J+ v
編劇編到20集就瞓晒覺吖嘛,哈哈
我估小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,最少仲有一至兩個會去賣咸鴨旦。
* O3 r2 y# O, LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ K8 }: F; h. w3 P1 ~* Y& W+ ^4 R公仔箱論壇可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇! ...
/ p9 B0 n' n+ c4 |/ R* l$ v大文細佬 發表於 2014-9-28 12:43 AM
- X* e# g6 T8 i( G+ l$ x9 i0 E公仔箱論壇其實呢類唔合理情節太多哋,要講根本講唔晒,集集都有.....
第25集8 O; m) w# T# E- N; M
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
! g1 s) A" w4 pwww1.tvboxnow.com* g* b0 z+ P) b3 k! z4 g* W
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
# |: h2 e3 Q! @% k; l. @5 jwww1.tvboxnow.com
0 V# [+ z6 @2 L; h& Ntvb now,tvbnow,bttvb五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...tvb now,tvbnow,bttvb+ `& `, i: S$ }' b
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
# ^( I6 X" v% F/ X! a3 H* _% @我哋只可以幻想唔知阿乜水已經幫佢拆掂咗囉.....
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, M# R% A/ C: o- C5 N! `+ e
我都就嚟睇到腦退化囉.......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  www1.tvboxnow.com; r) ]0 b* R' C

* c5 x. r6 S9 r$ }* E20集後不知所謂!!!
* R: O$ ~  A! S! M公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
/ m  u2 }8 m6 R公仔箱論壇我開始想放棄睇本劇大結局啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. n9 i5 M9 M, P2 F& i5 N
以後叫我lam得架啦,方便點嘛。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- Q& d: D& X7 U6 h5 K

- n( V  A! \/ L1 J7 A4 N) e# y差勁! 太多野要插..2 x5 a. L/ X, }9 ?* ^& R7 ?
大文細佬 發表於 2014-10-3 01:17 AM
. b7 F7 [# W. X* k' vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你都話哩,我明天update主帖就係想插一兩句當總結,但又太多濕濕碎碎嘢,不知從何說起..........
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光公仔箱論壇8 K; j' `: f4 Q' F
大文細佬 發表於 2014-10-4 01:00 AM
www1.tvboxnow.com( I% i1 z. {4 C1 B6 [' t3 f" m
www1.tvboxnow.com$ `2 [8 o9 d5 {6 r- V! y
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
. J5 q( y6 D9 s6 u0 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ ^) `# ?6 {: l0 z0 u. R其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
: w* M- Q0 I" u
% }9 @( B2 \( }. N5 m/ T0 y6 N  Lwww1.tvboxnow.com有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
( C* q( b- `0 r! d- y7 H" C1 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% ~* f+ v! R; n* D2 z7 O公仔箱論壇其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
! u+ g3 [/ f0 Q$ d. \tvb now,tvbnow,bttvb' C4 _7 |8 n: k3 f* A) O2 L- `* Q3 O( q
《再戰明天》等住你哋啊。
嘩,好詳細, 余施曼做得唔錯~
& e$ ~% U2 C- G; R* uwww1.tvboxnow.com最尾歡喜哥??tvb now,tvbnow,bttvb7 {; y8 I( ]0 _7 A2 t
stevenforever 發表於 2014-10-4 01:16 AM
4 ?! I. }" ?* N8 q! M9 R/ t- u7 zwww1.tvboxnow.com做總結吖嘛。
这部戏真是死得人多....
# O- v% e" ^) x5 p. P( r4 S, T/ ]/ R8 N0 T1 {0 F5 T

/ U' ~" Z8 N; E9 \' `% F  D9 l公仔箱論壇(我無抄帖)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- b8 ^' r. Y* }. x3 B. A: u
luckymax2005 發表於 2014-10-4 12:32 AM
www1.tvboxnow.com: c' y% b! y! m$ u# F2 V* E
你都冇講錯吖,真死又有假死又有。
7 i" l" m. O! w8 E" {" m
公仔箱論壇! f, J2 t% f9 @" \
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添www1.tvboxnow.com7 G  L1 \, M4 J+ n2 w
大文細佬 發表於 2014-10-7 02:47 AM
www1.tvboxnow.com- @1 {4 ]8 n, ~) G8 U! A
唔緊要,多謝先,兩邊都有睇嘅。嗰邊係另一總結。
" t$ J) s# a3 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) j1 x3 n6 a$ Q2 o( L$ s3 X* ^
最同意那句,最後十集.....保持前20集的走勢這次會成為全年最佳劇集,甚至可推上神劇的地位,爛尾.看來已成了tbb的習慣了...www1.tvboxnow.com) V* X4 H/ |/ W, _  Q: |: ?" L
感謝樓主開帖令大家有地方回應,同意樓主所言,大家的討論氣氛和討論題目話題也很好,謝謝了 ...
6 s: K; c. E8 k  C% Etvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-10-4 07:34 PM
tvb now,tvbnow,bttvb, S* U( Q5 U4 R, X5 g
再次多謝金田Sam由頭到尾深入分析,有啲見解我自問想都想唔到架。