返回列表 回復 發帖
睇木蚤真係似睇"化骨龍"模仿大賽公仔箱論壇( s2 e+ D4 R7 m4 l8 ]. S
Heister 發表於 2014-9-24 06:43 PM
) L/ |! \0 W  I0 Qtvb now,tvbnow,bttvb係哩,我都話佢明抄架啦。
www1.tvboxnow.com# e0 f, ]! g: X, ~/ _
公仔箱論壇4 o# F; E" L8 S4 |& n9 r8 B
嘩.. 你揾到佢咁多資料公仔箱論壇) h& @0 ]8 w9 D% b" M
大文細佬 發表於 2014-9-26 01:14 AM
' e2 D) k8 e5 Q! q( x, b) D用來致敬吖嘛,所以都認真search過嘅。
9 k, R3 W$ Q3 N2 T; W( ?1 a公仔箱論壇
& U. K4 Q& X4 Ntvb now,tvbnow,bttvb第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
+ b3 Y" O9 ^' i* }  u/ A. }- c: r; Q大文細佬 發表於 2014-9-27 01:18 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 u* u# _: {1 ?& Y! C7 H6 S' H
歡喜哥想幫爆seed瞞過Amy而自隊一槍咁就瓜咗咯,仲有啲所謂密碼都係非常求其,不過算啦,唔死都死咗咯。
6 u8 h# ?. H6 E% R. A
可能編劇意識到故事很快結束, 開始馬虎起來...# ~/ x$ C9 X* P0 p) z$ x1 i) U: F$ Z
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 04:01 AM
, A/ e. U4 y3 \( R1 X* N( I# Ktvb now,tvbnow,bttvb編劇編到20集就瞓晒覺吖嘛,哈哈
我估小嘉、爆seed、羡昕、Kobe、羡晴、卓sir、木蝨之中,最少仲有一至兩個會去賣咸鴨旦。
" u" C3 G5 d3 O5 _6 x
: {. x* ^. A8 s  y% J$ S8 J公仔箱論壇可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇! ...
. [1 E2 M6 P1 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-28 12:43 AM
/ A9 Y( N" b. X9 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實呢類唔合理情節太多哋,要講根本講唔晒,集集都有.....
第25集7 L' B) ]! Y% n9 M
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! , E# X2 M$ ~9 C

2 @' ~) W6 {7 v2 L0 D$ Ttvb now,tvbnow,bttvb爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
; U3 W! w3 e' }: U( z. E公仔箱論壇
; K- }6 I7 i" O3 c" Ywww1.tvboxnow.com五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...公仔箱論壇* K3 N& X) I. G+ ]( x& q8 \0 w
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
# T2 x" \0 d' _& ~" W4 ]7 g( YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我哋只可以幻想唔知阿乜水已經幫佢拆掂咗囉.....

4 s7 B' _" g# `' C3 ^/ ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都就嚟睇到腦退化囉.......
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  
, h. F1 r, D8 |
" }( x+ g' E) d* M- t6 E0 |www1.tvboxnow.com20集後不知所謂!!! 公仔箱論壇3 D# @, Y. t6 L7 ~8 O
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
公仔箱論壇7 G' J4 `( ?9 ^0 T' N8 ]) U/ @3 z7 J
我開始想放棄睇本劇大結局啦。
9 N" v, W; V5 j* cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。以後叫我lam得架啦,方便點嘛。
www1.tvboxnow.com$ _9 R" a; ~6 y4 [/ v: f

$ v7 {" P9 x) E& P差勁! 太多野要插..
5 \: F4 y2 ~8 F; ~* V9 X6 b9 C大文細佬 發表於 2014-10-3 01:17 AM
1 v' ~. t$ G* q( [! u. r" Pwww1.tvboxnow.com你都話哩,我明天update主帖就係想插一兩句當總結,但又太多濕濕碎碎嘢,不知從何說起..........
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光5 o5 Q0 f, ?' G, k2 T5 n% B
大文細佬 發表於 2014-10-4 01:00 AM
www1.tvboxnow.com3 u( f+ E8 e* [- n6 }9 D" o

, }( r2 r* e% N1 itvb now,tvbnow,bttvb本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。7 ]! O$ Y+ O. y! H  V- z. K
公仔箱論壇" V/ W& T; f3 h5 r+ s
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
) c$ U2 Z. v+ ]; y* X4 Ntvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb3 D8 N8 V$ a# o
有你哋各位,回帖區先有咁多話題。& E6 \$ k- J2 X' ~& O2 k( ~

/ N( F& o/ S  z- |4 [tvb now,tvbnow,bttvb其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
; s( b- }1 l' ]7 Ltvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇5 y8 A( T  H) n: p6 E
《再戰明天》等住你哋啊。
嘩,好詳細, 余施曼做得唔錯~tvb now,tvbnow,bttvb: p$ J( |4 |# x5 I+ J: k: t
最尾歡喜哥??
8 C5 k* M& Z3 @公仔箱論壇stevenforever 發表於 2014-10-4 01:16 AM
- ~2 P* I; W8 j3 ~# Y  Z& Atvb now,tvbnow,bttvb做總結吖嘛。
这部戏真是死得人多.... 公仔箱論壇  Y+ b+ M4 U9 c

) l4 |. [: [9 F1 T4 D- x: [: ~9 b$ X  e+ H: w
(我無抄帖)公仔箱論壇& A) r. |3 T0 O7 L& a' U' b2 T
luckymax2005 發表於 2014-10-4 12:32 AM
www1.tvboxnow.com4 `4 J7 i7 f/ _, O( K, n9 j) z
你都冇講錯吖,真死又有假死又有。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 g& b) \. i3 q
www1.tvboxnow.com, S2 h8 b4 C: ~  q  a  u3 r
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添tvb now,tvbnow,bttvb! ?# r4 X) v# n* W1 r( d. B
大文細佬 發表於 2014-10-7 02:47 AM
* V$ ]- V: X4 R0 ~: a" wtvb now,tvbnow,bttvb唔緊要,多謝先,兩邊都有睇嘅。嗰邊係另一總結。
; j  B3 x2 P2 Ttvb now,tvbnow,bttvb' i0 f9 J1 i3 O1 U
最同意那句,最後十集.....保持前20集的走勢這次會成為全年最佳劇集,甚至可推上神劇的地位,爛尾.看來已成了tbb的習慣了...
# z2 L1 @/ z! Ntvb now,tvbnow,bttvb感謝樓主開帖令大家有地方回應,同意樓主所言,大家的討論氣氛和討論題目話題也很好,謝謝了 ...
% b( y2 Q, d7 ^4 T3 t- hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-10-4 07:34 PM
- Z; e: D% ~6 n7 n
再次多謝金田Sam由頭到尾深入分析,有啲見解我自問想都想唔到架。