返回列表 回復 發帖
) `* G* U4 f: `$ o公仔箱論壇
6 j5 F% k; v) w9 t. M" x2 v各花入各眼... tvb成日比啲懶有型角色佢做.. 但我唔覺佢有型嘛... 我覺得如果佢想觀眾多啲buy 佢.. 應該做多啲務實啲嘅角色... 好似忠奸人郭晉安個角色咁.. 唔有型... 靠演技!..8 B4 @1 A2 t* d' V" a; x: P! Y3 {
講番套劇... 真係麻麻地... 劇情太 ...
1 S3 P3 S% ]: w3 z; F大文細佬 發表於 2014-9-12 02:00 AM
1 M3 a7 G9 T3 swww1.tvboxnow.com我睇《大藥坊》唔係hea睇咁答簡單,有部份劇情我係用「耳」聽就當睇咗........www1.tvboxnow.com$ W! A5 E$ A5 ]0 Q) j
唔怪得收視率咁慘,不如計「收聽率亅仲好。
4 l! W. |  |% qwww1.tvboxnow.com
+ F1 P9 L; X; C" t9 p- C% h" b/ ]tvb now,tvbnow,bttvb咁搞笑.. 呢套劇我都係聽架... 一路聽一路玩games或者睇書.. 有仲未兩集未睇.. 回你地啲帖仲好玩啲
8 e, c# a% N) E- b* Fwww1.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-9-13 01:09 AM
  @' \7 J  _& y6 x. \0 j公仔箱論壇細佬,我諗唔只你同我,好多人而家睇劇都係「以耳代目」就算。www1.tvboxnow.com6 |6 |2 ?/ G9 T3 G
我都想喺劇集吹水版搞個最高收聽率劇集選舉,但想同 J 神 版主溝通吓先。
我覺得幾好睇喔 陳展鵬個角色幾好玩 唔似黃浩然果邊咁悶
6 W3 o* @! ^, j6 B- G2 ptvb now,tvbnow,bttvbhajime112 發表於 2014-9-13 10:08 AM
1 Z4 _. J7 v# e! k
其實呢,本劇都唔算唔好睇,不過話題性無隔離《使徒行者》咁高就係事實囉。
但大長針話綠豆先可以解毒架喎.. 當我睇完大長針之後.. search網上資料.. 綠豆緊係可以解毒架... 如果豆漿(即係黃豆)可以解毒咁咪食豆腐飲豆漿已經得喇... 黃豆唔係只係豐富蛋白質架咩?? ...公仔箱論壇' q: O" G3 p& s7 B* D, Z
大文細佬 發表於 2014-9-14 06:44 AM
/ _6 G' I  y0 \* \: l0 s/ U細佬你點解咁好記性嘅,《大長針》啲劇情我真係已經煙消雲散囉,幾乎好似無睇過咁。& r/ J& K: R7 @8 c: o$ ?3 R
你唔提都冇醒起豆漿係用黃豆做嘅喎,而綠豆先可以解毒,咁即係阿常大夫應該要用"海帶綠豆沙"或者"綠豆沙沙冰"去解毒tvb now,tvbnow,bttvb" m# \8 ~: i$ T

4 T4 O1 J0 R0 A5 J4 ?tvb now,tvbnow,bttvb呵,又學到嘢,多謝晒。你咁乖,請你食吖。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
62# leekwoklam 当人体误食了重金属,如铜,铅等,这些东西会使蛋白质凝固,人就要出现中毒的现象.这时,我们喝牛奶或者豆浆,可以跟牛奶或豆浆中的蛋白质发生作用,从而保护了人体本身的蛋白质,缓解一下. ...www1.tvboxnow.com* R* i: [, W) ?( m! `5 f
hajime112 發表於 2014-9-15 08:31 PM
3 R( f6 O6 x: d2 r) ~$ N% nwww1.tvboxnow.com多謝補充資料,睇本劇又可以學到小知識,幾好。
公仔箱論壇! j& c" C. G* A: r/ r- G
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 R6 F3 s, O4 B& p  V9 F, N" m
嘩你好詳盡呀.... 化學知識已經比番阿sir好耐喇... 你咁講我又知多啲喇!...
, B: z: N$ R- z. G1 K5 P但"九九"丹好似用好多毒藥加埋好多貴嘅補藥mix埋一齊而成架喎.. 咁即係理論上.. 都同時中啲毒無關金屬類架喎.. 即係係咪應該同時大量用 ...$ M( F4 `3 l% m
大文細佬 發表於 2014-9-16 01:34 AM
# C0 e* B+ D. S公仔箱論壇哈哈,雖然我都係老師(Maths),但偏偏最唔鍾意Chemistry,而家又學到嘢。所以我咪話睇本劇都好多得著架。
仲未聽第六第七集呀.. 不過唔係咁like有人死...
, n* R  ~/ I0 D1 m! y* V) R大文細佬 發表於 2014-9-17 01:34 AM
' }: [+ G4 a% G. Vtvb now,tvbnow,bttvb 哈哈...我啱啱聽咗一半、睇咗一半啦,睇呢兩集時香港打大風呀。
0 Q8 U# A. J# K# A" N! \2 d2 R7 c公仔箱論壇 4 a% U. p) z; e5 R
無架啦,無架啦,大哥繼祖死咗後短時間內冇重要角色瓜啦啩?$ d5 G. a! o2 \. ^( [" l! G7 a

, |9 K# ^/ M4 F: \+ R/ e4 nwww1.tvboxnow.com唉吔,杜蔘啱啱先喺死囚室「吔」咗人哋隻斬頭雞咋喎,咁即係......公仔箱論壇! z* E2 `7 l7 O

+ s# o. j  |( E$ g% L: X公仔箱論壇
潘志文都好似好耐無做香港劇集: ?4 v' t& _3 L9 e
kkchau 發表於 2014-9-17 02:49 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 {- I+ a$ u6 k! Q4 s
係呀,好耐冇見「潘翁」啦。7 U: O! b. g* q: l2 Y7 e8 E1 \

' ^( W! L+ C( V, j《大地恩情之古都驚雷》飾容亨
& k4 H9 o7 c5 g* k& Rwww1.tvboxnow.com
很喜欢锺嘉欣。她本身很清纯,已经足够。现在影视圈中,很少这类质地纯净的女子。她不需要去扮演冶艳,性感或粗豪的另类角色。这份纯真已非常难得了。 ...
$ k9 y$ D3 x" j( `& P6 Orosabobo 發表於 2014-9-18 05:07 AM
tvb now,tvbnow,bttvb) Y1 r  \, P; ?: n
2 M2 q/ h- s2 Y$ e6 R
同意,所以我咪話佢係演杜佳期嘅不二之選囉。
很不错的一部电视剧2 |7 W' u$ p: p: L# t# G& U: L2 ?
清晨一边 發表於 2014-9-17 08:20 PM
  ^: z/ x6 E8 o! O; }+ T7 `! i& xtvb now,tvbnow,bttvb慢熱啦,應該係越來越多人睇架啦。www1.tvboxnow.com) ?# E! z* i. q/ n" h
1-5集平均收視23點,最高28點。
嘉欣BB做戲真係唔錯TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ M# ]. P3 n0 [) V' z" D1 _
演技真係好好
5 N- ~0 X7 Q; m) B( mtvb now,tvbnow,bttvbyimmh2014 發表於 2014-9-19 07:49 AM
( }  ]. L- a+ s6 ?* b公仔箱論壇
2 X4 O& d% I' ?* {  E. f我暫時比嘉欣78分,但隨劇情發展應該仲有得加。
7 O& e2 E4 z4 A/ X3 ?) K, ~公仔箱論壇
! H, K0 p9 t5 E5 U7 m: s% x% \+ t
熟女嘉欣
: S0 r) \- j- }3 ~: Xjoeb66 發表於 2014-9-19 11:33 AM
% C( `1 s6 ?/ x/ J% v9 s  K& s. N- m
哈哈......咁快就「熟咗」。tvb now,tvbnow,bttvb% N" l8 L  ]* C- V: P0 F$ A4 r
不過,正如我前日講,30頭真係女演員嘅最黃金時期嘅開端,希望BB好好掌握佢嘅黃金十年啦。
& T4 Y8 ]4 s- c: N
. ~# B2 s, A% v: A0 Z+ ttvb now,tvbnow,bttvb
; [2 W: N) B/ k; ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?1 F  j$ W+ J0 K

4 U1 c! _7 t) [( j9 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...www1.tvboxnow.com& M7 v! C9 I; C6 o: S1 T3 p& B
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
( r( W% G" q  V9 r' v; `4 qwww1.tvboxnow.com唔! 好詳細嘅人格分析啊。  P' a  d( n# o, g0 W* T

: }: k  ^) C  D5 s5 N* x8 E其實,劇裡面類似細佬你舉嘅唔合理人物個性及表現我都覺得有幾個,不過而家整理緊,希望可以夾埋你嘅example,下週可以喺主帖正式討論。
4 h1 Q$ O' A1 t: aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其他網友都可以提供見解架。
我覺得嘉欣BB個樣好似吳尊... 兄妹定係姊弟呀?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: d' S9 A$ ^3 M2 P
8 P  f" b5 B3 t9 i# K2 r! c
順帶一提.. 琴晚啱啱聽睇完至第九集.. 唔知大家有無覺得好奇怪呢.. 我個人認為, 人好難分善惡... 點解會有感而發呢??.. 係因為我睇完九集... 莊家啲人明明知道許崇明 ...
/ G, [# w5 a2 i' f+ n: O  P公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-20 01:19 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 r4 f& O; O) B% s* q1 m  ?& R* o
咦~~~~集中睇眼鼻口,真係有8分相似呀,哈哈。細佬你對眼好sharp醒。www1.tvboxnow.com3 e% p6 c/ S! H$ s
的確,吳尊向來都有男生女相嘅格。公仔箱論壇" Q; d3 p% d* R
www1.tvboxnow.com; S8 r  {  P6 ^' V: c' m" e
好好睇! 特別係主題曲和結尾曲, 係我每睇一集必听. youtube再每天必听嘉欣既大愛. 張德蘭都大過我咯仲咁好氣, 把聲同以前冇勿點變, 我覺得幾好!公仔箱論壇- L  D8 D2 q$ x5 |
pknoface 發表於 2014-9-21 01:57 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& {' P7 i* _! b! L9 K4 v, h5 H* ?
係呀,我終於成首無唱錯囉。林生啲詞輝哥啲曲係正啲嘅。