返回列表 回復 發帖
原帖由 carwing 於 2009-5-7 10:41 AM 發表
現今的dealer真係越來越呃人
你地架車只是換左對音響的喇叭
就馬上終止個收音機的保養
真係過份
雖然現在買過個收音機換都唔係貴
但係被佢咁樣終止左保養無得claim個warrenty就唔"份氣"啦 ...
好似可以嘈嫁,有部門做依啲嘢

車行要証明個喇叭係令到收音機壞嘅原因

不過車行實搵到啲無理頭理由,得個收音機就算啦

如果係 engine 實 fight 過
原帖由 tshek 於 2009-5-8 12:06 AM 發表

好似可以嘈嫁,有部門做依啲嘢

車行要証明個喇叭係令到收音機壞嘅原因

不過車行實搵到啲無理頭理由,得個收音機就算啦

如果係 engine 實 fight 過 ...
講到engine仲激氣
佢可以話你無換油
要個客攞返所有換油單據先有warrenty咁話喎
原帖由 egrplus 於 2009-5-7 09:05 AM 發表
工一份姐
無野做的時候多的是

yes.. when it is busy.. it is really busy when it is slow... the time won't even move.. especially now a day I get many slow day..
講都無兩日
今日就靜過鬼
教授,皮座椅應該點打理??

回應 tshek 第 454 篇文章

打你就好容易
打理皮椅就比你考起
我唔係做汽車美容架喎
原帖由 carwing 於 2009-5-11 09:08 AM 發表
打你就好容易
打理皮椅就比你考起
我唔係做汽車美容架喎
你係教授嘛,我當你乜都識架喇

我聽人講唔好用市面上嗰啲皮革護理產品,話啲化學物質其實好傷啲皮

話依家啲皮櫈其實好靚,用啲好稀嘅番鹼水抹已經得
原帖由 tshek 於 2009-5-11 11:33 AM 發表

你係教授嘛,我當你乜都識架喇

我聽人講唔好用市面上嗰啲皮革護理產品,話啲化學物質其實好傷啲皮

話依家啲皮櫈其實好靚,用啲好稀嘅番鹼水抹已經得 ...
我好怕D人護理完皮椅之後變得好滑
轉個彎成個人西得好利害
座都座唔[搵]點搞
原帖由 carwing 於 2009-5-11 10:25 PM 發表

我好怕D人護理完皮椅之後變得好滑
轉個彎成個人西得好利害
座都座唔[搵]點搞
你個彎實係掟得好勁

回應 tshek 第 458 篇文章

習 慣左
剛剛跟架GS司機門窗掣不能控制其餘三隻窗,只可以開關司機的窗
用各自門窗掣開關就無問題
奇怪
原來係reset問題
可能之前有人拆過電池頭
要每個電窗掣reset先得
唔怪得之我在司機門的reset無反應啦
係 Lexus?? 依單嘢好賺啦,咁易
原帖由 tshek 於 2009-5-12 01:52 AM 發表
係 Lexus?? 依單嘢好賺啦,咁易
係啊
腦袋轉到就易囉
腦袋轉唔到就pk
試下換個掣先啦,咁就中招了,你知唔知幾錢
原帖由 carwing 於 2009-5-12 03:19 AM 發表

係啊
腦袋轉到就易囉
腦袋轉唔到就pk
試下換個掣先啦,咁就中招了,你知唔知幾錢
粒制....一舊水到啦,個摩打就貴啦,個摩打使唔使四百呀?
原帖由 tshek 於 2009-5-12 10:57 PM 發表

粒制....一舊水到啦,個摩打就貴啦,個摩打使唔使四百呀?
梗係唔只
camry個司機位電窗掣都超過400蚊加幣何況係Leuxs