返回列表 回復 發帖
! y4 n  x4 W- M( F% Y) T
咦~~~~集中睇眼鼻口,真係有8分相似呀,哈哈。細佬你對眼好sharp醒。
  ~7 R& ?8 }6 p2 D- @+ I* Otvb now,tvbnow,bttvb的確,吳尊向來都有男生女相嘅格。
# H3 e4 F1 X1 I- R4 a! N% T29420042942006公仔箱論壇& e* u* V' K+ X. _6 I" \
2942005TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 h$ V( U! K. \/ n
leekwoklam 發表於 2014-9-20 03:45 PM
公仔箱論壇* [7 {5 L) ~6 v) M

/ ]4 }" F, ]. @一樣咁靚
唐詩泳又系好似守業者做埋d2打六角色,tvb真系唔掂,睇來已經定位以後d角色差唔多
thanks

評分次數

• devil2007

• timmaxsing

好好睇! 特別係主題曲和結尾曲, 係我每睇一集必听. youtube再每天必听嘉欣既大愛. 張德蘭都大過我咯仲咁好氣, 把聲同以前冇勿點變, 我覺得幾好!
# N- H8 e2 P/ u+ X" h/ qwww1.tvboxnow.compknoface 發表於 2014-9-21 01:57 AM
- V* V4 H4 b3 M係呀,我終於成首無唱錯囉。林生啲詞輝哥啲曲係正啲嘅。
敖嘉年

評分次數

• devil2007

《大藥坊》劇中其中一句話「好醜命生成」...這句話是真的話,佳期條命真是苦,真係唔認命都唔得呀!公仔箱論壇  a3 u2 j- _+ M* T
認命你就輸啦,正所謂命運在你手,無論幾辛苦都好,佳期都不會低頭,努力地向前走
...tvb now,tvbnow,bttvb& ]- m; ~; q% h% O( y1 S  T+ E
最後期待這套勵志劇的未來發展...
《大藥坊》劇中其中一句話「好醜命生成」...這句話是真的話,佳期條命真是苦,真係唔認命都唔得呀!
6 N# y$ [  e, o0 e& ~認命你就輸啦,正所謂命運在你手,無論幾辛苦都好,佳期都不會低頭,努力地向前走...tvb now,tvbnow,bttvb# s  s0 i, {! H% A" K
最後期待這套勵志 ...公仔箱論壇9 j+ H: ~) X. {
timmaxsing 發表於 2014-9-23 10:29 AM
0 W4 ?2 V" o. T: o2 N. H% {tvb now,tvbnow,bttvb係囉J神版主。《大藥坊》啲訊息幾正面,睇佳期逆境中都唔放棄都睇得人舒服,唔明點解啲人唔鍾意囉。
公仔箱論壇1 a' T+ |& w* }, o4 K3 B
係囉J神版主。《大藥坊》啲訊息幾正面,睇佳期逆境中都唔放棄都睇得人舒服,唔明點解啲人唔鍾意囉。/ K/ n8 p/ _6 S
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:21 PM
4 k8 p, p0 _  R+ I5 V, [; N, t$ P

7 V: t* S5 t2 m; f* }" c因為呢個世界唔係真係咁多人係可以做得到囉... 又或者人生不如意事十常八九.. 唔想再睇咁多唔開心嘅劇.. 好似我咁.. 情願睇輕鬆笑片.. 又或用下腦睇下啲偵探推理片..
她的演技肯定的。
% f4 m0 V8 }6 u% w: q+ D$ QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 G6 a$ X' R& G. f, G$ x. i  z& n8 Htvb now,tvbnow,bttvb但這部戲最大的亮點反而不是主角,而是這些老戲骨短暫而瞬間綻放的演技。
! y8 C0 w) x: `& k# h  J* m. D+ |公仔箱論壇公仔箱論壇/ P9 c+ ^$ e! P8 m* s1 i
看他們戲感對放,然後中生代的演員持續成長,就算劇情不如預期精彩,也能接受了。

評分次數

• timmaxsing

4 c# A+ X8 o6 @4 Z2 M, z) Y
4 q) m; @8 Q1 T
因為呢個世界唔係真係咁多人係可以做得到囉... 又或者人生不如意事十常八九.. 唔想再睇咁多唔開心嘅劇.. 好似我咁.. 情願睇輕鬆笑片.. 又或用下腦睇下啲偵探推理片.. ...
0 C9 j- p- z" ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-24 01:01 AM
www1.tvboxnow.com# n0 E; D+ u: ^" E% p
唔睇《大藥坊》唔緊要架,不如淨係睇大結局就算。' N5 j. ~# ^; n: }5 b( y: \
想睇輕鬆好笑嘢?有冇睇J-2台《海女》?
. v  g  L6 p  q' ~
公仔箱論壇0 j' ]; z6 @# G  _- |
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色, TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. R8 r; J8 R. J2 ?
除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無
1 j5 B) u9 ~9 V9 W$ `3 Y公仔箱論壇唔睇《大藥坊》唔緊要架,不如淨係睇大結局就算。
+ N- H  d8 h0 h) ~! w- h  g想睇輕鬆好笑嘢?有冇睇J-2台《海女》?
6 h# p  n0 \: H% v: k5 \, dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 `7 U$ U$ d+ T5 X) R- i% aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb6 d1 }% d1 o+ j
leekwoklam 發表於 2014-9-24 12:59 PM
www1.tvboxnow.com8 C: p- B. I# ~8 n/ X
8 i' }0 R, e: a
如果係笑片.. 我諗我會睇.. 多謝晒
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色,
& i  V0 g. i  U1 n2 F除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無
; M6 P! A4 L3 u! ^tvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-9-25 12:47 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! D- d- w* l3 k
, Q( p3 T; S" \5 F, u2 D4 y7 N& a
可能仲未奸出嚟
"一元35歲就要瓜斗咯......".. 即係sad ending喇.. 唔想喊.. 唔鍾意sad ending
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色, $ X- E" q" e* A& T) `% B& [3 ]
除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無
0 ]& D7 }. w! y$ @( d公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-9-25 12:47 AM
www1.tvboxnow.com- I; e% C9 O$ `
呢款「永遠得唔到表哥嘅表妹」係無記本類劇嘅常設角色嚟傢嘛。  Y9 g; Q' |+ }6 O! B
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件